Ik ben Ditte, al meer dan 20 jaar werkzaam als als klinisch psycholoog/psychotherapeut en sinds 2007 tevens praktijkhouder van Het Tijhuis.

Naast Het Tijhuis, heb ik in 2017 ook IK-BEN-DIT opgericht. Cliënten die begeleid willen worden in het omgaan met hun hooggevoeligheid of zingevingsvraagstukken, kunnen zich aanmelden bij IK-BEN-DIT:

  • laagdrempelige zorg in een persoonlijke, huiselijke sfeer
  • behandeling op maat; persoons- en vraaggericht
  •  werken met een beschrijvende diagnose in plaats van een DSM-V classificatie
  • oplossingsgericht werken, met het zelfhelende vermogen van de mens als uitgangspunt
  •  het bewerkstelligen van een blijvende persoonsverandering van binnenuit

Nieuwe elementen zijn toegevoegd aan reeds erkende en beproefde methodes, zodat er sprake kan zijn van een integratieve aanpak op 4 niveau’s:

1. Lichamelijk: lichaamsbewustzijn (oa mindfulness), nare gevoelens omdraaien in positieve gevoelens (NLP), voedingsadviezen (oa orthomoleculair)

2. Emotioneel: ontwikkelen van zelfcompassie (oa heartfulness), verwerken van traumatische ervaringen (NLP), erkenning voor bijzondere persoonlijkheidskenmerken (ACT), leren omgaan met kwetsbaarheid en gevoelens.

3. Mentaal: leren dat gedachten geen feiten zijn (mindfulness); positieve affirmaties (NLP), negatieve gedachtenloops uitdagen en vervangen met positieve (cognitieve gedragstherapie).

4. Hoger bewustzijn: onderscheid leren maken tussen ego-denken en intuïtief denken, energetische oefeningen, ontdekken van levensbestemming, omgaan met hooggevoeligheid.

Als bovenstaande u aanspreekt, kunt u zich aanmelden via de website IK-BEN-DIT en neemt een van ons contact met u op voor het maken van een eerste afspraak. De tarieven kunt u hier ook vinden.