Behandelaars:

 

Ditte Slabbekoorn: praktijkhouder, psychotherapeut en klinisch psycholoog specialisatie kind en jeugd.

Ik ben gepromoveerd aan de medische faculteit van de Universiteit van Utrecht op het onderwerp “De invloed van hormonen op cognitie en emotie”. Tijdens dit boeiende onderzoekstraject heb ik veel transgenders in hun transitieproces mogen ontmoeten.
Inmiddels heb ik ook veel kinderen/jongeren mogen begeleiden die worstelen met hun gender- en/of seksuele identiteit.
Een andere specialisatie betreft hooggevoeligheid (zie ook behandelaanbod)

Ik werk op maandag, dinsdag en donderdag als behandelaar.

d.slabbekoorn@hettijhuis.nl

Debbie van Norel: orthopedagoog / ACT-therapeut.

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring mogen op doen met het begeleiden en onderzoeken van kinderen en jongeren. Mijn affiniteit ligt bij de ACT-benadering (meer info). Deze werkvorm combineer ik graag met speltherapie, visualisatie- en mindfulnessoefening. Hoogsensitiviteit, somberheidsklachten en angstgerelateerde problemen behoren tot mijn specialiteit.

Ik werk op maandag en dinsdag als behandelaar.

d.vannorel@hettijhuis.nl

Laura Rutten: stagiair

Nadat ik mijn Bachelor Psychologie heb afgerond in Nijmegen ben ik begonnen aan mijn Master binnen de Gezondheidszorgpsychologie. Mijn interesse ligt bij de kind- en jeugdpsychologie. Door middel van rust en toegankelijkheid wil ik er aan bijdragen dat kinderen en jongeren zich gehoord en gezien voelen. Het komende halfjaar zal ik met veel enthousiasme mijn Master afronden met een stage binnen het Tijhuis. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en vaardigheden verder te kunnen ontwikkelen binnen de praktijk.

Eltje Schneider: gz-psycholoog Kind en Jeugd en Jongvolwassenen. Trauma- therapeut (oa EMDR), mindfulness therapeut/trainer en focussing therapeut.

Voor mij is psychologie en therapie meer dan alleen anders leren denken. Verandering zit hem in de beweging, anders voelen en ook anders doen. De gedachten gaan dan wel mee, de overtuiging komt namelijk van binnenuit.
Ik werk met kinderen, jongeren, gezinnen en jongvolwassenen. Alle vraagstukken ten aanzien van ‘het vastlopen’ kunnen bij mij terecht.

Ik werk op maandag, woensdag en vrijdag als behandelaar.

e.schneider@hettijhuis.nl


Erkenning:

Mw. Dr. D. Slabbekoorn heeft een BIG-registratie als gz-psycholoog en klinisch psycholoog (09059350225) en als psychotherapeut (29059350216). Zij is lid van de Federatie voor Gz- en klinisch psychologen (NVGzP).
De regiebehandelaar voldoet aan de de kwaliteitseisen voortvloeiend uit beroepsregistratie en specialisme, dat behelst: intervisie, visitatie, jaarlijkse bij- en nascholing.
Binnen de kwaliteitseisen past de behandelaar ROM (Routine Outcone Measurement) toe, dat houdt in dat met behulp van vragenlijsten wordt bijgehouden of klachten afnemen.

Samenwerkingen:

Frank van Broekhoven, kinderpsychiater: Boland en Van Broekhoven te Nijmegen
Jacomijn Jacobs: Relatie en Gezinstherapie te Nijmegen
Harrie Janssen Lok: Praktijk voor gezinsbegeleiding te Nijmegen
Emilia de Gruijter, creatief therapeut: Praktijk voor psychosociale hulpverlening te Malden
Elise Willems: Psychotherapiepraktijk voor Kind en Volwassene Groesbeekseweg 32, 6524 DC Nijmegen, 024-3223147 of 06-23929200 Nijmegen, tevens waarneemster tijdens afwezigheid van Ditte Slabbekoorn